• NorthQ

Internet of Things

– Hvad betyder det og hvorfor er det interessant?Her hos NorthQ er vi stolte af, at vi kan tilbyde løsninger der passer til de fleste – Vores produkter er nemme at bruge, lette at installere og kræver ikke den store tekniske viden. Men til dem af jer der alligevel er interesserede i at forstå hvordan teknologien bag vores produkter egentlig fungerer, har vi besluttet at dedikere denne uges blog til konceptet bag vores teknologi som er ”Internet of Things” (også forkortet IoT). Denne blog er hovedsageligt skrevet til jer som aldrig har hørt om Internet of Things eller til dem som er usikre på hvad det egentlig betyder.

Hvad betyder Internet of Things?

Lad os først og fremmest gøre klart at dette ikke er noget nyt koncept, det er faktisk flere årtier gammelt. Kevin Ashton var den første person der i 1999 brugte udtrykket Internet of Things. Han brugte udtrykket til at beskrive ”Netværket der forbinder objekter i den fysiske verden til internettet”. Har vi allerede tabt dig? Hæng på, så skal vi forklare dette nærmere.

Oprindeligt var al den information der var tilgængelig på internettet lagt ind af os mennesker, vi kan også kalde det ”Internet of Humans”. Problemet med dette var at det begrænsede os utrolig meget, da der er meget mere relevant information i verden end vi mennesker nogensinde ville kunne indtaste manuelt. Løsningen på dette problem var at gøre det muligt for ”ting” at bidrage med informationer på internettet.

Så hvad mener vi når vi siger ting? Ordet ting dækker næsten alt f.eks. objekter, maskiner, dyr, bygninger, apparater osv. I dag er vi kommet så langt at vi kan få næsten hvad som helst til at forbinde og kommunikere, det eneste det kræver, er at de følgende kriterier er opfyldt:

For det første er vi nød til at kunne identificere tingen, dette kan f.eks. gøres ved at give den et nummer. Dernæst skal vi give den evnen til at kommunikere f.eks. ved at bruge Z-waves ligesom vores produkter bruger. Og endeligt er vi nød til at give tingen sensorer så den kan registrere information. Nu er tingen I stand til at kommunikere med andre ting.

Så med denne viden prøver vi lige igen: Internet og Things er det netværk der går det muligt for fysiske ting at både indsamle og dele information.

Hvorfor er det interessant?

At ting kan kommunikere med hinanden kan gøre vores dagligdag meget lettere. Det gør det muligt for os at fjernstyre forskellige dele af vores hjem – du kan f.eks. bruge din smartphone til at regulere temperaturen i de forskellige rum i dit hus uden at rejse dig fra sofaen eller endda inden du kommer hjem fra arbejde. Eller du kan tjekke på din tablet om du huskede at slukke for strygejernet i morges, hvis ikke, kan du tilmed slukke for det fra din tablet. En anden stor fordel er at du kan kontrollere, følge og optimere dit energiforbrug og derved både spare både energi og penge.

Forhåbentlig har du nu fået en bedre forståelse for hvad Internet of Things betyder! Til slut er det vigtigt at nævne at vi kun har set begyndelsen af hvordan vi kan udnytte dette koncept og der er ikke nogen tvivl om at dette koncept vil have stor indflydelse på hvordan vi kommer til at leve vores liv i fremtiden.

Do you have any questions?

Let us contact you!

NorthQ
  • phone
  • YouTube
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter

NorthQ ApS | Lindgreens Allé 9, 2300 København S Denmark | VAT DK31048850

© 2020 by NorthQ ApS. All Rights Reserved. | Version 4.0